Laatste nieuws

Nieuws en media

147 matches

1 of 15

 • Volvo Group België kondigt, in samenwerking met Air Products en Milence, de intentie aan om een zero-emissie mobiliteitshub te ontwikkelen op haar Gentse site, en zet zo de volgende stap in haar duurzame transformatie.

 • Persbericht

  2023-10-18

  Volvo Group – derde kwartaal 2023

  “In het derde kwartaal van 2023 bleef de Volvo Group betere resultaten, marges en winst neerzetten. Na aanpassing voor wisselkoersen is de nettoverkoop met 9% gestegen tot EUR 11,38 miljard. We verhoogden de aangepaste operationele inkomsten tot EUR 1,64 miljard (1,02), wat overeenkomt met een aangepaste bedrijfsmarge van 14,4% (10,3). We hebben met succes de kosteninflatie kunnen beperken door middel van prijsbeheer en we zijn verstoringen in de toeleveringsketen onder controle blijven houden. Het rendement op geïnvesteerd vermogen steeg tot 33,7% (27,4),” vertelt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • Onder het motto: “duurzaam en veilig, de ideale tandem!” organiseert de Gentse site van Volvo Group een heuse mobiliteitsdag in het kader van de week van de mobiliteit. Voor dit event nodigen we naast onze medewerkers ook alle enthousiaste fietsliefhebbers uit de omgeving uit voor een dag vol leuke en leerzame activiteiten rond duurzame mobiliteit.

 • Onze premium trucks liggen goed in de markt en om te blijven voldoen aan de vraag van onze klanten, zoeken wij continu goed volk om onze operationele teams te versterken.

 • Tijdens de Gentse Feesten, op 23 juli, mocht Volvo Group de Gentse Klimaatprijs in ontvangst nemen op het podium bij Sint-Jacobs. “Volvo Trucks Gent krijgt de prijs omdat het naast een sterk algemeen duurzaamheidsbeleid, dit jaar uitpakt met een elektrische vrachtwagen. Daarmee verdient het bedrijf de prijs in de categorieën innovatie en mitigatie (emissiebeperking).”

 • Persbericht

  2023-07-19

  Volvo Group – tweede kwartaal 2023

  "In het tweede kwartaal van 2023 bleef de Volvo Group goed presteren, met aanhoudende groei en verbeterde winstgevendheid. Onze nettoverkoop steeg met 18 % naar EUR 12,2 miljard en de aangepaste operationele inkomsten verbeterden van EUR 692 miljoen naar EUR 1,9 miljard, wat overeenkwam met een aangepaste bedrijfsmarge van 15,4 % (11,6). Dankzij een sterke commerciële focus zijn we erin geslaagd om de marges te verbeteren en tegelijkertijd de kosteninflatie en toenemende verstoringen in de toeleveringsketen onder controle te houden", zegt Martin Lundstedt, voorzitter en CEO.

 • Volvo Trucks Gent, de enige vrachtwagenfabriek in België en de grootste van Volvo Group, introduceert de eerste elektrische vrachtwagen die in België is gebouwd. Na de succesvolle productiestart van elektrische vrachtwagens in Zweden, heeft Volvo Trucks Gent de eerste Belgische elekrische truck gebouwd voor logistiek dienstverlener, Katoen Natie. Deze mijlpaal is de eerste stap richting de serieproductie van batterij-elektrische, zware vrachtwagens voor de Gentse fabriek.

 • Persbericht

  2023-04-20

  Volvo Group – eerste kwartaal 2023

  "Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zette de groei van de Volvo Group door en steeg onze winstgevendheid. De omzet steeg in alle business areas en in alle regio's. De netto-omzet steeg met 25% tot SEK 131,4 miljard, het hoogste cijfer tot nu toe in het eerste kwartaal. We verhoogden de aangepaste operationele inkomsten met SEK 5,7 miljard tot SEK 18,4 miljard, wat overeenkomt met een marge van 14,0% (12,0). Het rendement op geïnvesteerd vermogen steeg tot 30,3% (25,3). Een goede winstgevendheid is belangrijk opdat we kunnen blijven investeren in de grootste technologische ommekeer die onze industrieën ooit hebben gezien. Momenteel doen we investeringen in elektrische voertuigen met batterijen en brandstofcellen maar ook in verbrandingsmotoren", zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • Vanaf mei 2023 zal de vrachtwagenfabriek van Volvo Trucks in Gent de productie verhogen. Om het hogere aantal vrachtwagens te kunnen bouwen, gaat de Gentse fabriek op zoek naar extra medewerkers die aan de slag kunnen als productiemedewerker of materiaalbehandelaar.

 • "In 2022 kende de Volvo Group een sterke groei alsook een goede winstgevendheid en cashflow. Voor het volledige jaar steeg de nettoverkoop met meer dan SEK 100 miljard gestegen tot SEK 473 miljard en het aangepaste bedrijfsresultaat tot SEK 50,5 miljard (41,0). De aangepaste bedrijfsmarge bedroeg 10,7% (11,0). Met een sterke operationele cashflow van SEK 35,3 miljard (29,4) eindigden we het jaar met een nettokaspositie van SEK 73,9 miljard in Industrial Operations, exclusief pensioen- en leaseverplichtingen. Dankzij onze sterke financiële positie kunnen we onze aandeelhouders een goed rendement blijven bieden en tegelijkertijd investeren in de transformatie van onze industrieën. De Raad van Bestuur stelt een gewoon dividend voor van SEK 7,00 per aandeel en een extra dividend van SEK 7,00 per aandeel", zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

147 matches

1 of 15

Form background image

Nu abonneren

This field is mandatory