Meer efficiëntie met connectiviteit

De wereld staat voor uitdagingen op het gebied van globalisering en verstedelijking. De vraag naar nog efficiënter transport van zowel personen als goederen stijgt. Wat efficiëntie betreft is beschikbaarheid van essentieel belang - en connectiviteit is een van de belangrijkste factoren om voertuigen en machines in bedrijf te houden.
Meer efficiëntie met connectiviteit

Gegevens van geconnecteerde voertuigen van klanten in combinatie met machineleren zorgen voor nog betere diensten voor beschikbaarheid. Zo biedt Renault Trucks bijvoorbeeld Excellence Predict, een oplossing die slijtage aan cruciale onderdelen voorspelt, onderhoud plant en reserveonderdelen vooraf bestelt. Andere mogelijke op gegevens gebaseerde oplossingen kunnen voertuigen zijn die verkeersinformatie met elkaar delen, of systemen voor vlootbeheer die routes in realtime optimaliseren.

Connectiviteit maakt het omgaan met complexe situaties mogelijk, maar het kan ook meer tastbare problemen oplossen. Een groot probleem in de transportwereld van vandaag is het tekort aan chauffeurs. Connectiviteitsgegevens in realtime en digitalisering bieden mogelijkheden om chauffeurs op een flexibelere manier te matchen met vrachtwagens en ladingen. De tijd van chauffeurs is waardevol. Manieren vinden om chauffeurs te delen of flexibele opstellingen bieden die aangepast zijn aan hun individuele behoeften, kan leiden tot een grotere beschikbaarheid van chauffeurs.

Meer productiviteit is essentieel voor transport- en bouwbedrijven. Het benutten van het volledige potentieel van voertuigen en machines levert zowel meer productiviteit als een betere ecologische voetafdruk op. Een voorbeeld daarvan is het boordsysteem CareTrack, waarmee klanten efficiëntie van de lading, het aantal cycli en overbelastingspercentages kunnen controleren.

Het lijdt geen twijfel dat connectiviteit de efficiëntie zal verhogen. Andere mogelijke geconnecteerde oplossingen om de productiviteit in het bedrijf van onze klanten te verhogen, kunnen voertuigen zijn die verkeersinformatie met elkaar delen, of systemen voor vlootbeheer die routes in realtime optimaliseren.

Related News