Jobdag 20/09: een blik achter de schermen bij Volvo Trucks Gent

Onze premium trucks liggen goed in de markt en om te blijven voldoen aan de vraag van onze klanten, zoeken wij continu goed volk om onze operationele teams te versterken.
Volvo Trucks Gent jobdag voor arbeiders op 20/09

In Gent bouwen we trucks met passie! Samen met meer dan 3.000 collega’s gaan wij dagelijks aan de slag om trucks te bouwen voor onze klanten. In 2022 bouwden we meer dan 42.000 trucks en daarmee is Volvo Trucks Gent de grootste assemblagefabriek van Volvo Group wereldwijd. Wij maken gebruik van een “mixed model assembly” productie, wat betekent dat al onze modellen op dezelfde assemblagelijn worden gebouwd. Zelfs de elektrische truck! 

 

We hebben momenteel verschillende openstaande vacatures binnen productie, logistiek en ons fitting center (banden). Tijdens onze jobdag op woensdag 20 september 2023, krijg je meer info over ons als bedrijf en wat de verschillende jobs juist inhouden. Je kan een blik achter de schermen werpen van onze fabriek en je ontmoet verschillende collega's die je wat meer vertellen over de job die zij doen.

 

En dit alles bij een hapje en een drankje!

 

Registreer je vandaag nog via de onderstaande link:

Over Volvo Truck Gent

Volvo Group Truck Operations in Gent maakt deel uit van de Zweedse Volvo Group. De Volvo truckfabriek in Gent is de grootste volumefabriek van Volvo Trucks en de enige truckbouwer in België. In 2022 werden er meer dan 42.000 vrachtwagens geproduceerd.

 

In lijn met de missie en strategie van Volvo Group, is ook Gent grote stappen aan het nemen in de verdere ontwikkeling van duurzame transportoplossingen.

 

In 2022 opende de nieuwe batterijpackfabriek, waar de batterijpacks voor de elektrische trucks worden gebouwd, en in juni 2023 werd de eerste Belgische elektrische truck gebouwd in Gent! Ook zal er in de nabije toekomst een modulefabriek opgestart worden waar de modules voor de batterijpacks zullen worden geproduceerd.

 

Maar Volvo Group is meer dan enkel trucks en ook in Gent is dat niet anders.

 

De Gentse site is ook de thuisbasis van meerdere logistieke activiteiten, o.a. van het grootste distributiecentrum van de groep, Service Market Logistics. Daarnaast vind je er ook enkele Europese services van de groep terug zoals IT & Digital, de dienst voor bijstand en pechverhelping voor chauffeurs (Volvo Action Service) en de technische ondersteuning voor dealers (Technical Dealer Support).

 

Er werken meer dan 4.500 collega’s op de Gentse site, waarvan ongeveer 3.200 voor de fabriek.