Mobiliteitsdag 2023: samen op weg naar duurzaamheid

Onder het motto: “duurzaam en veilig, de ideale tandem!” organiseert de Gentse site van Volvo Group een heuse mobiliteitsdag in het kader van de week van de mobiliteit. Voor dit event nodigen we naast onze medewerkers ook alle enthousiaste fietsliefhebbers uit de omgeving uit voor een dag vol leuke en leerzame activiteiten rond duurzame mobiliteit.
Mobiliteitsdag 2023: samen op weg naar duurzaamheid

Wanneer: dinsdag 19 september 2023, tussen 12u en 17u

Waar: Volvo Trucks Gent, Gate 6, Smalleheerweg 31, 9041 Oostakker 

Hierbij een voorproefje van wat te verwachten:

1.     Lucht & Vet in samenwerking met de Fietsambassade Gent vzw: breng je fiets langs bij onze lucht- en vetservice, in samenwerking met de Gentse Fietsambassade. Laat je banden oppompen en je ketting smeren, zodat je fiets weer soepel rijdt.

2.    Workshop noodstop maken met een e-bike i.s.m. Sportwerk Vlaanderen: veiligheid staat voorop, daarom bieden we een praktische workshop aan waarbij je leert hoe je snel en veilig tot stilstand kunt komen tijdens het fietsen met een e-bike. Een essentiële vaardigheid voor elke fietser!

3.    Fietsleasingopties i.s.m. Cyclis bike lease: Volvo Group Belgium werkt samen met Cyclis om fietsleasing aan te bieden aan haar medewerkers. Cyclis zal aanwezig zijn om meer uitleg te geven over de verschillende opties. Daarnaast zal Bike Republic ter plaatse zijn, zodat iedereen verschillende fietsen kan uitproberen, inclusief speed pedelecs en bakfietsen. Ontdek hoe je op een betaalbare manier kunt genieten van een gloednieuwe fiets!

4.    Sappentrapper - de gezondste fiets ter wereld: doe mee aan onze sappentrapper-uitdaging en maak je eigen gezonde smoothie door simpelweg te trappen op een fiets.

5.    Stop – Look – Wave: via deze activiteit willen we iedereen sensibiliseren over het gevaar van de dode hoek. Door zelf eens in een truck plaats te nemen, kan iedereen ervaren wat dit precies betekent voor een truckchauffeur.

Daarnaast voorzien we enkele leuke gadgets en een klein hapje en drankje voor alle passanten!*

*zolang de voorraad strekt

Voor meer informatie:

Shari Depré

Communications Director

Volvo Group Truck Operations Ghent

+32 478 61 65 17

shari.depre@volvo.com

Over Volvo Group Belgium

De Zweedse Volvo Group is één van de toonaangevende producenten van trucks, bussen, grondverzetmachines, motoren en aandrijvingen voor plezier- en bedrijfsvaartuigen evenals industriële toepassingen. De Gentse faciliteit is de grootste vrachtwagenfabriek van de Volvo Group ter wereld. Volvo‘s volledige Europese gamma van zware vrachtwagens wordt er geproduceerd en geëxporteerd over de hele wereld. Bovendien is de Volvo Trucks-fabriek in Gent sinds 2007 volledig CO2-neutraal.

 

De Gentse site is ook de thuisbasis van meerdere logistieke activiteiten, o.a. van het grootste distributiecentrum van de groep, Service Market Logistics. Daarnaast vind je er ook enkele Europese services van de groep terug zoals bijstand en pechverhelping voor chauffeurs (Volvo Action Service) en technische ondersteuning voor dealers (Technical Dealer Support). 

 

Volvo Group in België meer dan 5.000 personen te werk, in een groot aantal verschillende afdelingen.