Bouwen aan een cultuur van groei, vertrouwen en samenwerking

Geweldige ideeën moeten in vruchtbare grond worden geplant en niet in een bureaulade belanden. Dat is het idee van het Innovation Center bij CampX. In zekere zin is het Center de essentie van waar CampX allemaal om draait - het samenbrengen van verschillende competenties en het faciliteren van innovatie in een wereldwijde organisatie.

Karen Lee is Innovation Director en hoofd van het Innovation Center. Ze maakt ook deel uit van het kernteam dat CampX runt en uitbaat.

Ze komt uit San Francisco en heeft gewerkt aan bedrijfsinnovatie, strategie en ontwikkeling van nieuwe producten in zowel kleine als grote bedrijven. Ze heeft het grootste deel van haar carrière doorgebracht in de cultuur van Silicon Valley, waar innovatie en groei voorop staan, en hoopt dat ze dat soort mentaliteit kan brengen.

Innovatie is natuurlijk ook altijd belangrijk geweest bij Volvo, maar wat me echt opviel toen ik hier kwam, was de cultuur van samenwerking. De manier waarop we samenwerken met de academische wereld, autoriteiten en partners is echt indrukwekkend. Ik geloof dat voortbouwen op die basis om een cultuur te stimuleren die groei, vertrouwen en samenwerking combineert, een geweldige manier is om vooruit te komen.

Het Innovation Center is de uitgelezen plaats voor iedereen met nieuwe ideeën om deze ideeën ten uitvoering te brengen. Uitvinders en ingenieurs krijgen hulp tijdens het hele proces, van het zoeken naar partners, het onderhandelen over deals, toegang tot laboratoria en materiaal voor prototypes, het uitvoeren van experimenten en het vinden van financiering - allemaal in de hoop het eindresultaat op de markt te brengen.

Het hoofddoel van het Innovation Center is om medewerkers te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en geavanceerde samenwerkingen. Dit vereist een uitgebreide samenwerking tussen verschillende entiteiten, zowel binnen de organisatie als extern.

De innovators die naar het centrum komen, vertegenwoordigen alle leeftijden en veel verschillende achtergronden, en hun ideeën zijn al even uiteenlopend.

Natuurlijk zullen niet alle ideeën het halen. Toch is het waardevol om ze een kans te geven en inventieve medewerkers in de organisatie aan te moedigen. Misschien zal het idee later waardevol blijken te zijn, of zal de uitvinder met meer ideeën komen die bruikbaar zijn.

 “We hebben veel briljante geesten bij Volvo, maar voordat CampX bestond, hadden ze niet echt een plek om hun ideeën te volgen”, zegt ze. “Nu profiteren we niet alleen van creatieve ideeën, we helpen ook de hele Volvo Group om innovatieve medewerkers binnen de organisatie te houden en het gemakkelijker te maken om nieuw talent aan te trekken.”

Maak kennis met anderen bij CampX

Innovatie omvat een brede waaier van vaardigheden. 

Contact opnemen

Bent u of is uw bedrijf geïnteresseerd in meer informatie over CampX van de Volvo Group?