Diversiteit, duurzaamheid en solidariteit ervaren in de fabriek van Volvo Brazilië

"Ik begon als leerling bij Volvo te werken toen ik 14 was. De werkomgeving, de relaties die we met mensen aangaan, de ontwikkelingskansen die ik heb, zijn dingen die ervoor zorgen dat ik naar mijn werk kom en me elke dag meer wil ontwikkelen", zegt Christian De Jesus Camilo, fabrieksoperator, Volvo Buses, Brazilië
Christian De Jesus Camilo- Factory Operator, Volvo Buses

Volvo Group is een bedrijf dat mensen waardeert, diversiteit stimuleert en de deelname van alle medewerkers aan het sturen van zaken mogelijk maakt. Vorig jaar had ik zelfs de kans om een kopje koffie te drinken met de voorzitter van Volvo Group. Deze cultuur draagt veel bij aan onze ontwikkeling en inspireert ons om met toewijding en passie door te gaan met onze activiteiten. Bovendien hebben we verschillende vrijetijds- en amusementsprogramma's die essentieel zijn voor onze gezondheid en ons welzijn.

Als ik mijn werkomgeving zou moeten beschrijven, zou ik zeggen dat we allemaal een duidelijke definitie hebben van wat we dagelijks moeten doen, maar we zijn ook vrij om onze mening te uiten en verbeteringen voor te stellen. We voelen ons individuele en collectieve belang voor de Volvo Group, wat betekent dat de teams zich bezighouden met het produceren met kwaliteit en veiligheid ten gunste van dezelfde doelstellingen, namelijk het succes van klanten.

Naast de klanten dragen we bij aan de samenleving. Ik geef veel om het milieu, daarom probeer ik middelen bewust en duurzaam te gebruiken. Een praktijk die ik op mijn werk heb ontwikkeld en die ik nu ook thuis uitoefen, is het selectief afvoeren van afval.

 

Een ander aspect dat ik erg belangrijk vind, is solidariteit. Naast andere acties verzamelen mijn vrienden en ik elk jaar speelgoed om met Kerstmis aan behoeftige kinderen te schenken. Ik geloof dat deze gebaren, hoe eenvoudig ze ook zijn, veel bijdragen aan een samenleving waarin mensen zich inleven in elkaar, goed doen en het milieu sparen.