Maak kennis met Guillaume Pérez: Een Senior Commodity Buyer

Guillaume Perez werkt samen met Indirect Purchasing, de afdeling die alle niet-automobielproducten of -diensten afhandelt die nodig zijn voor alle Volvo Group-vestigingen over de hele wereld. Sinds vier jaar heeft hij een rol binnen het gebied Energie- en Afvalbeheer. "De komende tien jaar zullen heel spannend zijn op mijn inkoopgebied; het gaat om de overeenkomst over klimaatverandering van Parijs, de elektromobiliteitsreis van de Volvo Group en alle nieuwe markttrends op het gebied van circulaire economie en ecologisch ontwerp - en ik zit er middenin! De toekomst ziet er zeker interessanter uit dan ooit."
Guillaume Perez

Wat houdt je baan in?

Ik ben Senior Commodity Buyer en Segment Leader voor indirecte inkoop voor nutsvoorzieningen en afvalbeheer. In de praktijk creëer ik de Volvo Group-aankoopstrategie voor deze segmenten en coördineer ik de implementatie wereldwijd. De strategie wordt cross-functioneel gecreëerd samen met andere Volvo Group-organisaties, Volvo Group Real Estate en met input van alle kopers in de regio's.

De energie- en recyclingsector verandert elke dag en als onderdeel van een van wereldwijd grootste bedrijven moet je altijd up-to-date zijn met jouw onderzoek en strategie.

Wat zijn de uitdagingen?

De uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, zijn het ondersteunen van de bedrijfstransformatie en de flexibiliteit die we nodig hebben om het hoofd te kunnen bieden aan de veranderingen in de markt. Maar ik hou van de uitdagingen, omdat het erom gaat te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten. 

Hoe zag jouw carrière bij Volvo Group eruit / Hoe ben je gekomen waar je nu bent?

Ik begon mijn carrière als stagiair productmanager op de afdeling voor marketing van reserveonderdelen voor het merk Renault Trucks. Na een paar jaar stapte ik over naar de aankoopafdeling. Ik heb twee hoofdfuncties gehad, projectinkoper en projectmanager binnen de aankoop van autoproducten. Dit was een fantastische tijd omdat iedereen gefocust was om goed te presteren om de beste trucks op de markt te lanceren. Het grote milieuportfolio in IPS hebben is voor mij een grote motiverende factor en het past goed bij mijn persoonlijke overtuigingen.

Wat vind je het leukst aan werken voor Volvo Group?

Twee dingen. Ten eerste de flexibiliteit en autonomie die je krijgt als je voor een groot bedrijf als Volvo Group werkt. Ten tweede de internationale ervaring om met mensen van over de hele wereld te werken. Dit is duidelijk een echte motiverende factor voor mij!

Hoe zou je de werkomgeving omschrijven?

Ik behoor tot een wereldwijd team met de meeste teamleden in Lyon en in Zweden. Wat ik echt leuk vind, is de samenwerking en teamgeest van Volvo Group, ook al zijn we op verschillende locaties gevestigd. Door de afstand is mijn dagelijkse omgang met mensen breder. Ik werk met collega's van over de hele wereld, die behoren tot verschillende bedrijven en merken binnen de Volvo Group. Ik heb het gevoel dat ik deel uitmaak van een echt internationale groep en team!

Wat brengt de toekomst?

Ik werk in de energiesector, meer specifiek gericht op afvalbeheer. Ik geloof dat de komende tien jaar heel spannend zullen zijn op het gebied van aankoop, gezien de overeenkomst over klimaatverandering van Parijs, de elektromobiliteitsreis van de Volvo Group en alle nieuwe markttrends op het gebied van circulaire economie en ecologisch ontwerp - de toekomst ziet er zeker interessanter uit dan ooit.

Heb je nog advies voor anderen die op zoek zijn naar een job binnen Volvo Group?

Denk anders, kom op voor wie je bent - en je wordt de baas over jouw eigen carrière!

FEITEN:

Naam: Guillaume Perez
Functietitel: Senior Commodity Buyer
Locatie: Lyon, Frankrijk
Opleiding/Kwalificaties: Master of Science in Business-to-Business Marketing.

Gerelateerd nieuws