Jennie Ericsson, Project Manager, Product Design

Ik werk graag als projectmanager in een creatieve omgeving zoals de ontwerpafdeling van de Volvo Group. Hier word ik altijd omringd door positieve energie. Tegelijkertijd is er veel vraag naar mijn professionele expertise. Ik speel een cruciale rol in het proces om onze beloften waar te maken.

Ik ben projectmanager voor het UX-team, dat een projectmatige aanpak toepast op de werkzaamheden bij grotere en kleinere projecten van de Volvo Group. Het is onze opdracht om te werken aan alles, waaronder details zoals pictogrammen en grafische interfaces om ervoor te zorgen dat de kernwaarden van Volvo worden doorgegeven. En gezien de snelle veranderingen op dit gebied als het gaat om connectiviteit en apps, vind ik ons werk belangrijk. De resultaten van onze inspanningen zijn dagelijks van invloed op de werkomgeving van honderdduizenden chauffeurs over de hele wereld. Dit is geen kleinigheid.

Ik geef ze een goede werkomgeving
Leiding geven aan creatieve individuen is niet moeilijker, maar het is anders. De Volvo Group is een enorm en complex bedrijf dat duidelijke processen nodig heeft om alles te laten functioneren. Dit omvat ook het Design Department. Het is mijn rol ervoor te zorgen dat mijn team over de benodigde middelen beschikt en dat we onze beloftes nakomen. Ik moet het team erop wijzen dat als we op schema en binnen het budget blijven, we meer vrijheid krijgen en meer tijd voor creativiteit.

Contacten zijn cruciaal
Een belangrijk onderdeel van mijn werk is ervoor te zorgen dat mijn team en ik het juiste contactnetwerk hebben. Er zijn veel verschillende soorten professionals nodig om een ​​vrachtwagen of een bus te ontwikkelen. Om het product als geheel goed te laten functioneren, moeten we samenwerken. Het is belangrijk om voortdurend te controleren en de steun van anderen te krijgen om te zorgen dat projecten zo soepel mogelijk verlopen. Dit is misschien niet altijd gemakkelijk te bereiken, maar ik vind dit een dankbaar onderdeel van mijn werk.

Creatieve ontwerpers geven me energie en ik geef ze structuur.

Positieve omgeving
Hier geloven we dat iedereen zijn werk doet en het goed doet. Ik geloof dat deze tolerante benadering een stimulerende, vriendelijke en behulpzame omgeving genereert. Dit verhoogt de creativiteit en de bereidheid om bij te dragen. De Chief Designer van ons team is ook zeer bedreven in het geven van positieve feedback, wat ze vaak doet.

Diversiteit op dagelijkse basis
Ons team bestaat uit vele nationaliteiten en in essentie wordt al het werk in het Engels uitgevoerd. We beschikken ook over een breed spectrum aan ervaring en kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat onze verschillen de creativiteit stimuleren. Voor de Volvo Group als groot wereldwijd bedrijf is diversiteit een vereiste.