Maak kennis met Shanmugapriya Viswanathan, IT-ontwikkelaar

Toen Priya van India naar Zweden verhuisde, was haar doel om voor de Volvo Group te werken. Ze wilde groeien als professional in een multiculturele omgeving terwijl ze in de voorhoede van technologische ontwikkeling werkte. Bij Volvo Group Connected Solutions vond ze wat ze zocht.
Shanmugapriya Viswanathan- IT developer

In India werkte Priya – kort voor Shanmugapriya – aan opslag-, virtualisatie- en bestandssystemen. Ze was teamleider en had ervaring met verschillende programmeertalen, waaronder C++, Python, Java en PHP. Met een achtergrond als de hare was het niet moeilijk om werk te vinden in Göteborg. Na vijf maanden als consultant bij Volvo Group Connected Solutions, een wereldwijde organisatie die leiding geeft aan de ontwikkeling van de geconnecteerde diensten en oplossingen van Volvo Group, kreeg ze een vaste baan aangeboden. Ze dacht geen twee keer na voordat ze het aannam en is een trotse Volvo-werknemer. 

"Volvo is bijna overal ter wereld aanwezig. Elke dag genieten mensen van de producten en diensten van Volvo Group. We hebben meer dan een miljoen klantenactiva over de hele wereld. Ik was zo trots tijdens de campagne van één miljoen klantenactiva. Ik voelde dat ik er echt deel van uitmaakte en het was geweldig om de bussen in Göteborg te zien met het één miljoen-campagnelabel."

 

Ik streef er altijd naar een goede leider te zijn en ik geloof dat er grote kansen voor mij zijn om dat te bereiken bij Volvo

Het team van Priya gebruikt het agile-model, een softwareontwikkelingsaanpak gebaseerd op iteratieve ontwikkeling. Het team is echt divers; de leden komen van over de hele wereld, waaronder China, India, Italië, Iran, Estland, Duitsland en Zweden. "Tijdens fika hebben we veel om over te praten", zegt Priya, "en je kunt veel leren van je collega's. Sommigen van hen werken al jaren in het vak en hebben veel ervaring."

Priya is een Scrum-master en -ontwikkelaar in haar team en is gevestigd in het kantoor in Lindholmen, Göteborg. Als Scrum master plant ze de activiteiten voor het team en zorgt ze ervoor dat zaken op tijd klaar zijn.

Ze houdt van de flexibiliteit van haar job en de mogelijkheid om thuis of in de trein op weg naar haar werk te werken. "De flexibele aanpak zorgt voor een goede balans tussen werk en privé", zegt ze.  

Priya praat veel over betrokkenheid en iets teruggeven aan de samenleving. Dit doet ze onder meer door studerende tieners te coachen en lid te worden van vrouwennetwerken. Ze is gepassioneerd door vrouwen in technologie en in management en heeft zich aangesloten bij verschillende netwerken zoals Grasshopper, Women in tech en Women who code.

"Ik denk niet dat er een glazen plafond is voor vrouwen bij Volvo Group Connected Solutions. Als je het goed doet, word je erkend! Ik streef er altijd naar een goede leider te zijn en ik geloof dat er grote kansen voor mij zijn om dat te bereiken bij Volvo!"

Openstaande vacatures bij Volvo Group Connected Solutions

Gerelateerd nieuws