“De Volvo Group zit in mijn DNA”

Na in 1995 te hebben gesolliciteerd voor een functie, heeft Ronette Stoner's lange reis bij de Volvo Group haar van de VS naar China, België en Zweden gebracht. Haar carrière in de financiële wereld omvatte het opnemen van een breed scala aan rollen en uitdagingen. "Ik kan alles doen, overal heen gaan, zolang ik maar dapper ben en bereid om het te proberen," zegt ze.
Ronette Stoner- Vice President Finance Planning & Analysis at Volvo Construction Equipment

In 1995 zag ik een vacature in een plaatselijke krant voor een startersfunctie als financieel analist bij Mack Trucks, Verenigde Staten. Ik solliciteerde en kreeg de job. Zo kwam ik bij de Volvo Group. Destijds dacht ik dat ik om de twee tot vijf jaar van bedrijf zou moeten veranderen om mijn carrière te ontwikkelen. 25 jaar later ben ik nog steeds hier!

Ik ben zo lang in het bedrijf gebleven omdat ik altijd nieuwe uitdagingen vind. Toen de Volvo Group in de loop der jaren uitbreidde door andere bedrijven over te nemen, creëerde dat kansen voor mij. In 2001 ontdekte ik wat het betekende om van een lokaal fabrieksperspectief naar een regionale productieafdeling te gaan en in 2007 stapte ik over naar een wereldwijde business line met Volvo Construction Equipment. In 2014 ging ik mijn grootste uitdaging tot nu toe aan: Finance en Business Control voor Volvo CE, verkoopgebied China.

Dit was de eerste keer dat ik buiten de VS woonde en ik ging naar een land en een deel van het bedrijf in crisismodus. Het was stressvol en spannend, maar zo de moeite waard. Misschien wel het belangrijkste dat ik toen leerde, was dat leiderschap overdraagbaar is: mensen hebben dezelfde wensen en behoeften, ongeacht de locatie. Na 2 jaar in China kreeg ik de kans om te verhuizen naar het hoofdkantoor van Volvo CE in België en daarna in Zweden.

Mijn laatste carrièrestap was eerder dit jaar in Zweden, waar ik de functie van Chief Financial Officer voor Volvo Autonomous Solutions opnam, een nieuw Volvo Group-bedrijf gelanceerd in januari 2020. Het is spannend om deel uit te maken van een bedrijf dat onze samenleving zal transformeren met efficiënte, duurzame en veilige autonome oplossingen.

De mogelijkheden bij Volvo Group zijn talrijk en gevarieerd. Door de jaren heen heb ik altijd de kans gegrepen om het verschil te maken en mijn inspanningen werden erkend. Ik gaf en ontving feedback die mijn loopbaanontwikkeling verder mogelijk maakte. Ik heb enorm veel vertrouwen in onze leiders en geloof dat als je bereid bent het risico te nemen, ze klaar staan om je te helpen groeien.

Soms voelde ik me eenzaam wanneer ik de enige vrouw was maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik minder belangrijk was. Het is erg belangrijk voor mij om anderen te helpen, dus ben ik een actieve coach en mentor voor zowel vrouwen als mannen en help ik hen door te groeien naar leidinggevende posities. Het verschil maken is wat mij elke dag zin en doel geeft.

Lees HIER meer over loopbaanontwikkeling bij de Volvo Group.

FEITEN
Naam
Ronette Stoner
Functietitel Vice President Finance Planning & Analysis bij Volvo Construction Equipment, Volvo Group
Locatie Göteborg, Zweden
Opleiding/Kwalificaties BS Accounting en MBA van Frostburg State University, Certified Management Accountant en Lean Systems Certified

ONTMOET MEER WERKNEMERS