Elektronik serviceingenjör Testfaciliteter

Vill du jobba i och utveckla en fantastisk grupp?
Nu söker vi en Elektronik serviceingenjör till vårt verifierings-, test- och materiallab för att hjälpa oss att leda och utveckla våra befintliga och kommande testlaboratorier. På Volvo GTT kommer du att ingå i ett tvärfunktionellt team där alla är ansvariga, stolta över produkterna, lösningarna och där du har möjlighet att kombinera praktiska och teoretiska färdigheter.

Det här är vi, dina nya kollegor
Fastighets Process & testcells underhåll är en viktig del av utvecklingsarbetet för att skapa förutsättningar för att utveckla världens bästa drivlinor för lastbilar, bussar, marint, samt anläggningsmaskiner. Vårt operativa serviceteam säkerställer provtillgänglighet och kvalitet genom underhåll/service av Lab utrustning samt alla mediasystem för fullständig verifiering & testning. Teamet du kommer att arbeta med består av 16 medarbetare inom fyra underhållsområden: process, maskinteknik, elektroteknik och mekanik.

I din roll som Elektronik Serviceingenjör med fokus på testanläggningen för motor-, system-, transmission, fuelcell- och electromobility testceller kommer du att vara en av huvudaktörerna för vårt underhållsstöd inom detta område. Vi jobbar i team och därav kommer du alltid ha någon att vända dig till om du möter utmaningar som behöver lösas.

Process & testcells underhållsgruppen befinner sig i en spännande fas där vi både jobbar för att förbättra vårt proaktiva underhållsarbete för att nå supreme uptime på våra befintliga testanläggningar samt vara en del av våra framtida testlaboratorier.

Om rollen
I arbetet ingår att arbeta med förebyggande & akut avhjälpande underhåll på flera olika system i en testanläggning med testceller för forskning & utveckling. Du kommer planera och samordna förebyggande och akut avhjälpande underhåll av olika utrustningar i testanläggningen som ex Dynamometersystem, Drivsystem, Batterisimulatorer, plc, konditioneringssystem, kamerasystem, I/O system för automation, mätsystem för test och verifiering i en testanläggning med testceller.

I rollen kommer du även:

  • Utveckla, underhålla rutiner och instruktioner för förebyggande underhåll av riggelektronik/annan riggutrustning i vårt underhållssystem.
  • Delta i större projekt samt ombyggnationsprojekt, dokumentationshantering, kalibrering av testutrustning, datainsamling, livscykelanalyser av elektrisk utrustning.
  • Planera och leda servicepersonal av köpt tjänst, inköp reservdelar, servicekontrakten, och en del budgetansvar.


Vem är du?
Du trivs med att arbeta i team och stimuleras av att arbeta tillsammans med andra människor. Du finner motivation när du ställs inför kluriga problem samt att leta efter strukturerade och kreativa sätt att lösa dem på. Du tycker om att analysera ett jobb innan det påbörjas för att säkerställa att rätt förutsättningar finns för att genomföra det.

Antal år som du jobbat är inte det viktiga för oss, utan viljan att lära sig är nog så viktig.

För att lyckas i rollen ser vi också att du har:

  • En elektronik-relaterad utbildning, exempelvis gymnasieutbildning eller yrkesutbildning.
  • Stort intresse för teknik och problemlösning.
  • Erfarenhet av programvaror för underhållssystem, exempelvis Maint Master.
  • Flera års erfarenhet av felavhjälpande underhåll på elektrisk utrustning i test/laboratorie-anläggningar eller relaterad produktionsanläggning.
  • Praktisk erfarenhet av att läsa elektriska ritningar, manualer och att förstå de funktioner som bygger på dem.
  • Flytande svenska & engelska, både i tal och skrift.


Vad kan vi erbjuda?
Du får en möjlighet att arbeta tillsammans med högkvalificerade kollegor i en spännande, global miljö som ger möjligheter att utvecklas både professionellt och personligt. Vårt dagliga arbete utförs i en internationell miljö som ger möjlighet att interagera med mycket engagerade kollegor från olika kulturer. Teamarbete, energi, passion och respekt för individen är viktiga värden för oss. Vi hoppas att du kommer att lära dig lika mycket av oss som vi av dig.

På grund av kommande julledighet kommer intervjuer eventuellt genomföras efter årsskiftet. Förvänta dig inte någon kommunikation tidigare än detta. Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information om rollen, kontakta Johan Andersson på +46 765531538.


Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Technology förser Volvo Group Trucks och affärsområdena med den senaste forskningen, ledande ingenjörskonst, produktplanering och inköpstjänster samt eftermarknadsstöd för produkter. Hos Volvo Group Trucks Technology blir du en del av ett globalt, sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Nous souhaitons mieux vous connaître

Processus de candidature

Postuler

Un email de confirmation vous sera adressé une fois votre candidature déposée. Il vous sera toujours possible de modifier votre profil.

Témoignages

Emplois similaires

Student Ingénierie Göteborg, Suède Publié: 
HW engineer for Electrical distribution components at Electromobility Ingénierie Göteborg, Suède Publié: 
Truck LCA Specialist and Engineering support Ingénierie Göteborg, Suède Publié: