Over de Volvo Group

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met trucks, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. We zetten ons in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden, en onze aandelen zijn genoteerd op Nasdaq in Stockholm, Zweden.

Snelle feiten over ons

100,000

Aantal medewerkers van de Volvo Group.

18

Landen waar we produceren.

190

Markten waar we onze producten verkopen.

SEK 372 miljard

Nettoverkoop in 2021.

1927

Jaar waarin de Volvo Group werd opgericht.

12

Verschillende merken in onze merkportfolio.

Sterke posities wereldwijd

Dankzij concurrentiële productprogramma's, sterke dealers met uitgebreide servicenetwerken en een steeds completer aanbod, heeft de Volvo Group toonaangevende posities verworven op de wereldwijde markt. De Group is een van 's werelds grootste fabrikanten van zware trucks, bouwmachines, bussen en dieselmotoren voor zwaar gebruik, evenals een toonaangevende leverancier van industriële en scheepsmotoren. Deze functies zorgen voor schaalvoordelen bij productontwikkeling, productie, inkoop en financiële dienstverlening.

Sterke merken

De merkportfolio van de Volvo Group bestaat uit Volvo, Volvo Penta, Rokbak, Renault Trucks, Prevost, Nova Bus, Mack en Arquus. We werken samen via allianties en joint ventures met de merken SDLG, Eicher en Dongfeng. De Group biedt producten en diensten aan onder verschillende merken en spreekt zo verschillende klanten- en marktsegmenten in zowel volwassen als opkomende markten aan.

Lees meer over Volvo Group

Competitieve producten en diensten van wereldklasse

De producten van de Volvo Group zijn ontwikkeld om bij te dragen aan efficiënte transport- en infrastructuuroplossingen en om onze klanten beschikbaarheid te bieden. We stimuleren de ontwikkeling van elektrische voertuigen en machines, evenals geautomatiseerde oplossingen ten behoeve van klanten, de samenleving en het milieu. De verkoop van nieuwe voertuigen, machines en motoren, evenals tweedehands voertuigen en machines, opbouwen en speciale voertuigen was goed voor 77% van de nettoverkoop van de Group in 2019. De verkoop van voertuigen en machines bouwt een populatie van producten op die de verkoop van reserveonderdelen en omzet van diensten stimuleren.

Naast voertuigen en machines omvat het aanbod ook diverse soorten diensten, zoals verzekeringen, verhuurdiensten, reserveonderdelen, herstellingen, preventief onderhoud, onderhoudscontracten en pechverhelping. Het bereik en de flexibiliteit van het aanbod betekent dat de oplossingen op maat gemaakt kunnen worden voor elke klant voor maximale beschikbaarheid en productiviteit.

Diensten dragen bij aan het opvangen van schommelingen in de verkoop van nieuwe producten en krijgen prioriteit. De verkoop van diensten vertegenwoordigde 20% van de nettoverkoop in 2019. De Group biedt ook financiering aan klanten en dealers. Financial Services bood financiering aan voor 25% van de producten die de Group in 2019 heeft verkocht, gemeten in de markten waar financiering wordt aangeboden.

Volg ons op social media