Over Volvo Group

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met trucks, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. We zetten ons in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden, en onze aandelen zijn genoteerd op Nasdaq in Stockholm, Zweden.

Snelle feiten over ons

95,000

Aantal medewerkers van de Volvo Group.

18

Landen waar we produceren.

190

Markten waar we onze producten verkopen.

SEK 372 miljard

Nettoverkoop in 2021.

1927

Jaar waarin de Volvo Group werd opgericht.

13

Verschillende merken in onze merkportfolio.

Sterke posities wereldwijd

Dankzij concurrentiële productprogramma's, sterke dealers met uitgebreide servicenetwerken en een steeds completer aanbod, heeft de Volvo Group wereldwijd toonaangevende posities verworven. Deze posities zorgen voor schaalvoordelen bij de productontwikkeling, productie, inkoop en financiële dienstverlening.

Sterke merken

Het merkportfolio van de Volvo Group bestaat uit Volvo, Volvo Penta, Rokbak, Renault Trucks, Prevost, Nova Bus, Mack en Arquus. Wij werken via allianties en joint ventures ook samen met de merken SDLG, Milence, Eicher, Dongfeng en cellcentric. De Group biedt producten en diensten aan onder verschillende merken en spreekt zo verschillende klanten- en marktsegmenten in zowel volwassen als opkomende markten aan.

Lees meer over onze merken

Lees meer over Volvo Group

Competitieve producten en diensten van wereldklasse

De producten van de Volvo Group zijn ontwikkeld om bij te dragen aan efficiënte transport- en infrastructuuroplossingen en om onze klanten een maximale beschikbaarheid te bieden. We stimuleren de ontwikkeling van elektrische voertuigen en machines, evenals geautomatiseerde oplossingen ten behoeve van klanten, de samenleving en het milieu. Door de verkoop van voertuigen en machines wordt een productpopulatie opgebouwd die reserveonderdelen en diensten vereist.

Naast voertuigen en machines omvat ons aanbod ook diverse soorten diensten, zoals financieringen, verzekeringen, verhuurdiensten, reserveonderdelen, herstellingen, preventief onderhoud, onderhoudscontracten en pechverhelping. Het bereik en de flexibiliteit van het aanbod betekent dat de oplossingen op maat gemaakt kunnen worden voor elke klant voor een maximale beschikbaarheid en productiviteit. De dienstverlening draagt bij tot het compenseren van de schommelingen in de verkoop van nieuwe producten en tot het verbeteren van de rentabiliteit gedurende de volledige conjunctuurcyclus. De groei van de dienstverlening is een prioriteit.

Volg ons op sociale media