Strategie van de Volvo Group

Elk bedrijf bestaat om een reden - het heeft een doel. Onze oplossingen voor wereldwijde uitdagingen worden gedreven door onze missie om mee te bouwen aan welvaart aan de hand van transport- en infrastructuuroplossingen, en onze visie om de meest begeerde en succesvolle verlener van transport- en infrastructuuroplossingen ter wereld te zijn. We werken voortdurend aan de ontwikkeling van onze producten en diensten om waarde voor onze klanten te creëren en om duurzame samenlevingen en het welzijn en de veiligheid van mensen te ondersteunen.

Waarde voor de klant creëren en de weg naar de toekomst tonen

We streven naar een toonaangevende klantentevredenheid voor alle merken in hun segmenten om de meest gewaardeerde en meest winstgevende werkgever in onze industrie te zijn. De waarden van de Group - succes voor de klant, vertrouwen, passie, verandering en prestatiegedreven - dienen als leidraad voor ons dagelijks gedrag en sturen beslissingen op alle niveaus van onze organisatie. Onze Gedragscode licht toe hoe we binnen de Volvo Group zakendoen: ethisch en in overeenstemming met de wet.

Onze strategie is gebaseerd op waarde creëren door onze klanten winstgevender te maken. We kunnen tal van kansen grijpen en uitdagingen aangaan. Onze zeven strategische prioriteiten zijn gericht op gebieden die grote voordelen voor zowel klanten als de Volvo Group opleveren.