Blog over verkeersveiligheid

Ideeën en inzichten over verkeersveiligheid delen.

Onze Safety Vision

Samenwerking en partnerschappen

Maak kennis met Safety Director Peter Kronberg

Veiligheid zit ons in het bloed

Verkeersveiligheid bij de Volvo Group

Sinds de Volvo Group meer dan 90 jaar geleden werd opgericht staat verkeersveiligheid centraal in alles wat we doen en het is een even essentieel onderdeel van onze toekomst met transport- en infrastructuuroplossingen die meebouwen aan welvaart. 

Als wereldwijde leverancier van transport- en infrastructuuroplossingen hebben we een unieke kans om bij te dragen aan zowel een veiligere verkeersomgeving voor mensen wereldwijd, als aan een veiligere werkomgeving voor de chauffeurs en operators die onze producten gebruiken. Onze veiligheidsmaatregelen maken het verschil.

Onze Safety Vision (PDF, 0,176 MB) is nul ongevallen met producten van de Volvo Group. Zolang mensen gewond raken op de weg, op onverharde wegen, in de stad of op zee, streven we naar nul ongevallen door hoge kwaliteit en innovatieve producten
aan te bieden die zowel het aantal ongevallen als de gevolgen ervan reduceren (PDF, 5,7 MB). Ons onderzoeksteam voor ongevallen en experts op het vlak van verkeersveiligheid onderzoeken de oorzaken van reële ongevallen en leveren cruciale knowhow, waardoor we baanbrekende oplossingen voor verkeersveiligheid kunnen ontwikkelen met echte voordelen op het vlak van veiligheid. 

 

We hebben een ambitieuze langetermijndoelstelling als het gaat om veiligheid: we willen dat er geen enkel ongeval meer gebeurt met producten van de Volvo Group.

We werken hard, zowel alleen als in samenwerking met andere betrokkenen in de samenleving, om vooruitgang te verzekeren in alle vereiste dimensies om een veiliger transportsysteem voor iedereen te leveren. We pakken de kwesties holistisch en systematisch aan om belangrijke technologieën, opleiding en vaardigheden van operators en veiliger gedrag van weggebruikers te leveren, en pleiten voor een ambitieus, op feiten gebaseerd, vervoersbeleid.

Wij zijn van mening dat het verbeteren van de veiligheid in het verkeer en op het werk cruciaal is voor het stimuleren van groei en welvaart, en om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN te bereiken.

Kennis en onderzoek op het gebied van verkeersveiligheid

Veiligheidsoplossingen rond de Group

Veiligheidsonderwijs

Getuigenissen over veiligheid

Portretten

Nieuws over verkeersveiligheid