Volvo Group werkt samen met NVIDIA

Autonome elektrische bus in Singapore

Slimme samenlevingen

Innovation Summit

Focus op automatisering

Enkele voorbeelden van de activiteiten van de Volvo Group op het gebied van zelfrijdende voertuigen

De toekomst is nu

Automatisering

We zijn ervan overtuigd dat automatisering de commerciële transportoplossingen waarvan de meesten van ons dagelijks gebruikmaken, opnieuw zal vormgeven. Automatisering zal levensechte voordelen opleveren op het vlak van productiviteit, veiligheid, energie en brandstofzuinigheid voor zowel onze klanten als de hele samenleving.

De ideale mate van automatisering wordt bepaald door de toegevoegde waarde voor klanten en de samenleving. Daarom zal de Volvo Group geleidelijk aan geautomatiseerde toepassingen introduceren.

De toekomst van autonoom transport

Getuigenissen over automatisering

Wereldwijd nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release

Niveaus van automatisering

Er zijn diverse oplossingen nodig in functie van de vereiste mate van automatisering en de complexiteit van de omstandigheden waarin de transportoplossing zal worden ingezet.

Alleen bestuurder: de bestuurder heeft de volledige controle over het voertuig.

Assistentie: automatisering van een bepaalde functie terwijl de bestuurder de controle behoudt. De bestuurder hoeft de voet niet op het gaspedaal te houden bij gebruik van cruise control bijvoorbeeld.

Gedeeltelijke automatisering: automatisering van meerdere functies terwijl de bestuurder de controle behoudt. De bestuurder hoeft de voet niet op het gaspedaal te houden en de handen niet op het stuur, maar hij dient wel de weg in het oog te houden.

Conditionele automatisering: automatisering van meerdere functies, de bestuurder reageert op een verzoek om in te grijpen. De bestuurder hoeft de voet niet op het gaspedaal te houden, de handen moeten niet op het stuur en hij hoeft de weg niet zelf in het oog te houden, maar hij moet in staat zijn de controle snel weer over te nemen.

Hoge automatisering: automatisering in bepaalde omstandigheden, de bestuurder hoeft de weg niet zelf in het oog te houden. De bestuurder draagt geen verantwoordelijkheid in de automatische modus.

Volledige automatisering: het voertuig rijdt volledig automatisch en onafhankelijk. De bestuurder draagt geen verantwoordelijkheid tijdens het rijden.

Foto- en videogalerij

Innovaties van al onze merken