Dennis Havame

Met passie voor elektromobiliteit

Volvo Penta

Elektrische aandrijflijn voor brandweerwagen ontwikkelen

Compacte machines

Baanbrekend

Electric Site

Op 29 augustus begonnen Volvo Construction Equipment en zijn klant Skanska de levensvatbaarheid van hun Electric Site-concept te testen in de Vikan Kross-steengroeve in Skanska, nabij het Zweedse Göteborg. 

De toekomst van elektrische voertuigen

Elektromobiliteit

Elektromobiliteit brengt verandering in de automobielwereld en in de nabije toekomst zal dit ook de planning en infrastructuur van onze steden veranderen. Beeld u in dat u binnen in een ziekenhuis of winkelcentrum op de bus kan stappen of dat stille distributievoertuigen goederen tijdens de nacht leveren.

Voordelen van elektromobiliteit zijn lagere CO2-emissies, lagere geluidsniveaus en energie-efficiëntie. Bij de Volvo Group nemen we onze kennis met het bouwen van voertuigen en autosystemen en creëren we nieuwe technologie die onze steden niet alleen minder lawaaierig en vervuild zal maken, maar ook de bouwwereld voor altijd zal veranderen.

Beter stadsvervoer

Göteborg is voorloper in elektrische bussen

Waterstof-brandstofcellen

Elektrificatie van bedrijfsvoertuigen zal een belangrijke rol spelen op weg naar een koolstofneutrale samenleving. Het gebruik van waterstof-brandstofcellen voor de elektrische aandrijflijn lijkt een veelbelovend alternatief voor zwaar transport en veeleisende langeafstandstoepassingen. De elektrische aandrijflijn is de basis, maar hoewel batterijen als energiebron een belangrijke technologie zijn en blijven, zijn er andere stukjes van de e-puzzel.

Elektrische voertuigen op batterijen zijn een goede oplossing voor stadsdistributie, stadsbussen, regionaal vervoer en soortgelijke toepassingen. Voor gebruikssituaties waarbij u zwaardere lasten vervoert of langere afstanden aflegt, worden het gewicht van de batterijen zelf en de rijafstand tot u opnieuw moet opladen, beperkende factoren. Voor deze toepassingen zijn waterstof-brandstofcellen waarschijnlijk een interessant alternatief.

Lees meer over hoe we werken met brandstofcellen

Nieuws over elektromobiliteit

Getuigenissen over elektromobiliteit

Batterijen zijn buitengewoon intrigerend

Susanne Bjärsvik werkt als Director Energy Storage System bij de Volvo Group en is een pionier op het gebied van batterijen. Hier vertelt Susanne wat zo opwindend is aan batterijen voor elektrische voertuigen.

Elektromobiliteit staat in de startblokken

Azra Selimovic werkt als Director Electric Motor Drive System bij de Volvo Group. Ontdek wat volgens Azra de grootste uitdagingen zijn in de verschuiving naar grootschalige implementatie van elektrische voertuigen.

Innovaties van al onze merken