Onze unieke positie op het gebied van elektrische mobiliteit

De Volvo Group ontwikkelt bussen, trucks, bouwmachines, maritieme en industriële toepassingen met elektrische aandrijfsystemen. De groep neemt hiermee een unieke positie in die duidelijk de brede en grondige technische kennis aantoont op het gebied van elektrische mobiliteit.
Onze unieke positie op het gebied van elektrische mobiliteit

De Volvo Group beschikt al jaren over de nodige expertise en technologie voor het ontwikkelen van elektrische voertuigen. De groep ontwikkelt elektrisch aangedreven voertuigen die voldoen aan een groot deel van de maatschappelijke behoeften. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om bussen die worden gebruikt voor het openbaar vervoer in steden, om trucks die goederen over kortere afstanden in steden distribueren en om machines die worden toegepast voor het bouwen van wegen en gebouwen.

Expertise in de breedte

"Onze kracht ligt in de breedte van onze expertise en onze ervaring. Wij zijn een van 's werelds grootste fabrikanten van commerciële voertuigen. Omdat we de geavanceerde technologie van de elektrische bussen van Volvo verder hebben ontwikkeld en aangepast aan verschillende typen voertuigen die aan de eisen van onze klanten voldoen, hebben we nu een sterke en unieke positie op het gebied van elektrische mobiliteit. We zetten nu volop in op het werken aan elektrische voertuigen", zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer, Volvo Group. 

Beproefde technologieën combineren

Dit wordt mogelijk gemaakt door de toepassing van CAST (Common Architecture and Shared Technology). Volvo Group ontwikkelt complete oplossingen, systemen en componenten voor aandrijflijnen voor commercieel gebruik en stemt deze af op de behoeften van de markt en de toepassingen.

"Met CAST kunnen we als Volvo Group hogere volumes realiseren en de time-to-market verkorten. Dit betekent dat de bedrijven in de Volvo Group niet vanaf nul hoeven te beginnen. Ze kunnen beproefde technologieën combineren in een nieuwe oplossing en zich meer bezighouden met systeemintegratie

dan dat ze componenten moeten ontwikkelen. Hierdoor zien we dat nieuwe producten veel sneller op de markt komen", legt David Hellstedt, VP Electromobility, Volvo Group uit. “

Enkele voorbeelden

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de uitgebreide activiteiten van de Volvo Group op het gebied van elektrificatie:

 • Volvo Bus is een van 's werelds toonaangevende ontwikkelaars van elektrische en hybride bussen. Al met al heeft het bedrijf wereldwijd in totaal 4.000 geëlektrificeerde Volvo-bussen verkocht.
  Dit is lijn 55 in Göteborg
 • Volvo Trucks introduceerde tot nu toe twee elektrische truckmodellen: Volvo FL Electric en Volvo FE Electric. In de VS komen vanaf 2020 elektrische trucks op de markt. 
  In februari 2019 introduceerde Volvo Trucks de eerste volledig elektrische voertuigen, een vuilniswagen en een distributietruck, aan klanten in Zweden.
  Bekijk de video. Volvo Trucks - Verwelkom de toekomst.
 • Renault Trucks ontwikkelt en test al een aantal jaar elektrisch aangedreven distributietrucks. In 2018 presenteerde Renault Trucks zijn tweede generatie met volledig elektrische voertuigen, variërend van 3,1 tot 26 ton.
  Vanuit de zee tot op het bord met Renault Trucks D.
 • Mack Trucks gaat een volledig elektrische Mack LR-vuilniswagen ontwikkelen. Deze wordt uitgerust met een geïntegreerde elektrische Mack-aandrijving en wordt in New York City getest door het Department of Sanitation.
 • De Japanse truckfabrikant UD Trucks streeft ernaar om in 2020 dagelijks elektrische voertuigen in bedrijf te hebben.
 • Volvo CE onthulde twee baanbrekende concepten: de geheel elektrische compacte EX2-graafmachine en de elektrische compacte LX2-wiellader.
  Bekijk hier dit interessante project: Electric Site.
 • Volvo Penta stort zich volledig op hybride en geheel elektrische aandrijflijnen, en biedt geëlektrificeerde oplossingen voor zowel het maritieme als het industriële segment.
  Bekijk de video over Älvsnabben in Göteborg
 • De Nova Bus LFSe werd onlangs als eerste geheel elektrische bus goedgekeurd door de Amerikaanse Federal Transit Administration. Lees hier het verhaal over Nova LFSe.

 

Related News

Informacje prasowe

Latest Press Release