Volvo Trucks neemt een productievestiging voor zware vrachtwagens in China over

Volvo Trucks neemt JMC Heavy Duty Vehicle Co., Ltd. over voor een bedrag van RMB 0,8 miljard (ongeveer SEK 1,1 miljard). JMC Heavy Duty Vehicle Co., Ltd. is een dochteronderneming van Jiangling Motors Co., Ltd. en heeft een productielocatie in Taiyuan, de hoofdstad van de Chinese provincie Shanxi. Vanaf eind 2022 wil Volvo Trucks in Taiyuan de productie beginnen van de nieuwe Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX zware vrachtwagens voor Chinese klanten.
1860x1050-image-volvo-trucks-acquires-heavy-duty-truck-manufacturing-operation-china

Volvo Trucks is al sinds 1934 actief op de Chinese markt. De sterke groei van de logistieke diensten, met onder meer e-commerce, heeft de afgelopen jaren een sterke stijging van de verkoop van Volvo vrachtwagens in het land opgeleverd. In 2020 werden meer dan 4.500 zware Volvo vrachtwagens ingevoerd en geleverd aan klanten in China. In overeenstemming met de langetermijnstrategie van de Volvo Group, breidt Volvo Trucks daarom zijn bedrijfsactiviteiten in China uit.

"We willen de toekomst van de duurzame transportoplossingen vormgeven. Onze langdurige aanwezigheid in China heeft een positieve invloed gehad op onze verkoop. We breiden daarom ons sterk netwerk van verkoop- en servicepunten uit in samenwerking met onze privé-dealerpartners. De afgelopen jaren hebben we een snelle ontwikkeling van de logistieke markten en een toenemende vraag naar onze premium trucks en services vastgesteld. Om te beantwoorden aan de vraag van de Chinese transporteurs, creëren we een regionale waardeketen met een eigen productie-eenheid van zware vrachtwagens in China", zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

De activiteiten in Taiyuan omvatten persen, lassen, fabricage van cabines, schilderen en de eindassemblage van Volvo trucks. Na investering zal de fabriek over enkele jaren 15.000 Volvo trucks per jaar produceren met de mogelijkheid om deze capaciteit nog te vergroten. 

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, onder meer goedkeuringen van de regelgevende instanties.

Link naar afbeeldingen in hoge resolutie.
 

Voor meer informatie, contacteer: 
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 76 553 72 29

23 augustus 2021

 

Foto's en video's voor de pers zijn beschikbaar in de foto- en videogalerij van Volvo Trucks op http://images.volvotrucks.com.

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor veeleisende professionele klanten met zijn volledige assortiment middelzware en zware vrachtwagens. Een wereldwijd netwerk van dealers met 2.300 servicepunten in meer dan 130 landen zorgt voor een absoluut betrouwbare klantenondersteuning. De vrachtwagens van Volvo worden geassembleerd in 13 landen over de hele wereld. In 2020 werden wereldwijd ongeveer 94.000 Volvo vrachtwagens geleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Group biedt ook complete oplossingen voor financiering en services. Het beleid van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

Form background image

Abonnementendienst

This field is mandatory

Gerelateerd nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release