Volvo Group en Isuzu Motors ronden UD Trucks overname af als onderdeel van strategische alliantie

Isuzu Motors neemt UD Trucks van de Volvo Group over voor een ondernemingswaarde van 243 miljard JPY (ongeveer 19 miljard SEK) op een contante en schuldenvrije basis. Met hun strategische alliantie voor bedrijfsvoertuigen willen beide groepen opportuniteiten grijpen die zich aandienen door de huidige veranderingen binnen de industrie. Voor het tweede kwartaal van 2021 wordt verwacht dat de overname een positieve impact zal hebben op de operationele inkomsten van de Volvo Group van bijna 2 miljard SEK. Hierdoor zal de Volvo Group zijn nettokaspositie met ongeveer 19 miljard SEK kunnen verhogen.
Volvo isuzu alliance

Dankzij deze alliantie willen de Volvo Group en Isuzu Motors een langdurige en sterke relatie uitbouwen. De alliantie gaat nu de volgende fase in om potentiële synergieën te creëren in onder meer de volgende gebieden:

  • Een technologiepartnerschap vormen, bedoeld om de complementaire expertisegebieden van de partijen binnen zowel bekende als nieuwe technologieën te benutten, en een grotere volumebasis creëren om investeringen in toonaangevende technologie te ondersteunen;

  • De beste langetermijnvoorwaarden creëren voor een sterkere onderneming voor zware vrachtwagens voor UD Trucks en Isuzu Motors in Japan en in internationale markten dankzij de overdracht van alle UD Trucks activiteiten van de Volvo Group aan Isuzu Motors;

  • Verdere mogelijkheden onderzoeken voor een nog bredere en intensievere samenwerking m.b.t. activiteiten voor bedrijfsvoertuigen over verschillende geografische gebieden en productlijnen heen met het oog op toekomstige logistieke oplossingen binnen de stad;

  • Onderzoek doen naar samenwerking op het vlak van inkoop en logistiek, door gebruik te maken van gemeenschappelijke technologie, maar ook op het vlak van complementaire geografische voetafdruk en volume-uitbreiding.

De Volvo Group en Isuzu Motors zullen een Joint Alliance Office oprichten, met vestigingen in Japan en Zweden, dat onder het toezicht valt van een Alliance Board. In deze Board zetelen de president van Isuzu Motors, de CEO van de Volvo Group en andere belangrijke leidinggevenden van de beide groepen.

 De alliantie wordt aangegaan voor een periode van minimaal 20 jaar en heeft als doel om de toekomstige mogelijkheden en uitdagingen binnen de logistieke industrie aan te pakken, met het oog op maximale waarde en voordelen voor zowel klanten als samenleving.

Voor 2020 bedroegen de inkomsten van UD Trucks 261 miljard JPY (ongeveer 23 miljard SEK). Het bedrijf had een marginaal positieve impact op de operationele inkomsten van de Volvo Group voor dezelfde periode.

Voor de overname van UD Trucks moet een bijkomend bedrag van maximaal 15 miljard JPY (ongeveer 1,2 miljard SEK) aan de Volvo Group worden betaald als een earn-outregeling, afhankelijk van de prestaties van UD Trucks in de jaren 2021-2023.  

 

1 april 2021
 

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met
Claes Eliasson, Media Relations Volvo Group, +46 76 553 72 29
 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met vrachtwagens, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt bijna 100.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2020 bedroeg de nettoverkoop ongeveer 338 miljard SEK (33,6 miljard EUR). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

Gerelateerd nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release